29/01/2013
▪ Orson West guanya el Premi Opera Prima 2013

El Col·legi de Directors de Catalunya premia al talent emergent

La pel·lícula Orson West de Fran Ruvira ha estat guardonada amb el premi OPERA PRIMA que destaca el millor director de cinema novell de l’any. Es tracta d’un premi que atorga el Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya, amb la finalitat de promocionar el talent emergent i als nous creadors.

Orson West explica la història d’un equip de cinema que arriba a un poble fronterer entre Alacant i Múrcia per rodar un western de baix pressupost. Aquest fet canviarà la rutina dels habitants de la zona, especialment en el cas d´un grup de nens. Però, aquesta no és la primera vegada que el cinema arriba a aquestes terres: cinquanta anys abans, Orson Welles va voler rodar un altre western al mateix indret.

Amb un càsting encapçalat per Sonia AlmarchaFrank FeysJorge-Yamam Serrano i amb l’aparició especial de Montserrat Carulla, el director Fran Ruvira signa el seu primer llargmetratge amb un exercici metacinematogràfic que rastreja el fantasma d´aquest western mai realitzat. Barrejant elements de ficció i de documental, la pel·lícula endinsa l’espectador a través d’una reflexió sobre el paisatge que a manera d’esbós o de relat apuntat suggereix fronteres geogràfiques, lingüístiques i cinematogràfiques.

El film es va estrenar a les sales comercials al juny després d’una excel·lent acollida al Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona. I també es troba nominat als V Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català en la categoria de “Millor Música Original” per la banda sonora de Marc Vaillo.

És una producció de Canónigo Films i Dacsa Produccions, en coproducció amb Black Flag Cinema i la col·laboració de TV3, ICAA, ICIC.

Juan Antonio Bayona, “Director de l’any”

També el Col·legi ha instaurat des d’aquest any un nou reconeixement sota l’epígraf “Director de l’any”. En la primera edició d’aquest guardó ha estat escollit Juan Antonio Bayona que ha aconseguit un gran èxit internacional amb la seva darrera pel·lícula “Lo Imposible”.

El Millor nou director de curtmetratge català ha sigut per “Luisa no está en casa” de Celia Rico mentre que el Millor nou director europeu ha recaigut en el director italià Andrea Segre per “La pequeña Venecia”.

www.orsonwest.com

volver

Tlf.: 619 726 119 | xavier@dacsaproduccions.com
Productora asociada a
egeda