16/08/2016
▪ COMENÇA EL RODATGE DE MIL COSES QUE FARIA PER TU

CINEMA | RODATGES [València - Barcelona]
MIL COSES QUE FARIA PER TU
Una pel·lícula de Dídac Cervera

ALHENA production DACSA PRODUCCSIONS PRESENTEN

Comença el rodatge de Mil coses que faria per tu

• Una comèdia romàntica d'embolics dirigida per Dídac Cervera, basada en un argument original de Joan Sanz.
• Protagonitzada per Peter Vives amb la participació especial de Carmen Barrios i completen el repartiment Iris Lezcano, l'humorista Peyu, Boris Ruiz, Carles Sanjaime, Cristina Brondo, Jordi Vilches i Pep Cortés.
• El rodatge començarà el 15 d'agost a València i finalitzarà els dies 12 i 13 de setembre a Barcelona.

FOTO: Manuel de los Galanes
FOTO: Manuel de los Galanes

El 15 d'agost arrenca a València el rodatge de Mil coses que faria per tu, opera prima del jove director català Dídac Cervera (Els innocents. Escándalo Films, Sitges 2013) basat en un argument original de Joan Sanz i protagonitzat per Peter Vives (Volare; Barcelona, nit d'estiu). L'elenc compta amb la participació especial de Carmen Barrios (Carmina o revienta) en el paper de mafiosa junt amb Iris Lezcano (Carlos, Rey Emperador; L'alqueria blanca), l'humorista Peyu, Jordi Vilches (Platillos Volantes, Krámpack), Boris Ruiz (Luna, el misterio de Calenda), Carles Sanjaime (Cinco metros cuadrados), Cristina Brondo (Perdona si te llamo amor) i Pep Cortés (Son de mar).

Mil coses que faria per tu és una comèdia surrealista amb rerefons sentimental i detectivesc que mostra fins a quin punt pot arribar un ésser humà per amor. En Dani (Peter Vives) ha perdut el rellotge de luxe que la seva xicota Mònica (Iris Lezcano) li ha regalat pel seu aniversari. Farta d'aquesta i altres decepcions, la Mònica decideix trencar amb Dani qui, aconsellat per l'Elías, un amic aficionat a la psicologia (Peyu), farà l'impossible per recuperar el rellotge i salvar la seva relació amb la Mònica. Però, el que havia de ser una estratègia fàcil de portar a terme esdevindrà en una història esbojarrada d'embolics amb la policia, mafiosos i un lladre de segona fila, amb bones descàrregues de surrealisme i humor.

"Es tracta d'una comèdia esbojarrada propera al surrealisme i l'absurd que té com a principal referent pel que fa al guió les comèdies de Woody Allen" -explica el seu director, Dídac Cervera-. "Un tipus d'humor que sempre m'ha agradat, molt focalitzat en els diàlegs i les relacions entre els personatges i que en aquest cas hem decidit explotar i portar al límit. Com Annie Hall o Desmuntant Harry, pel·lícules que entren a dintre del terreny del metallenguatge jugant amb els personatges i la càmera. En l'àmbit visual hem agafat com a referent les pel·lícules de Guy Ritchie, comèdies que es desenvolupen en el marc del thriller, com és el cas de RocknRolla, i que entren en un univers molt particular pel que fa al ritme trepidant que tenen, com per l'ús que fan de la càmera i la manera en què construeix els seus personatges. Tots els nostres personatges són neuròtics i maldestres. Començant pel nostre protagonista, Dani, que acabarà envoltat de mafiosos, lladres i policies, que l'allunyaran del seu objectiu inicial: recuperar la seva xicota Mónica."

La pel·lícula, que finalitzarà el seu rodatge a Barcelona els dies 12 i 13 de setembre, és una producció de la companyia catalana ALHENA PRODUCTION en coproducció amb la valenciana DACSA PRODUCCIONS i la francesa PAPAYE; també ha comptat amb la participació de Televisió de Catalunya TV3 i Televisión Española TVE.

El productor de la cinta, Norbert Llaràs -responsable de títols com Alpha (2012), La dona de l'anarquista (2008), Taxista Ful (2006) o Los cronocrímenes (2007)- defineix Mil coses que faria per tu com "una pel·lícula adient a tots els públics que satisfarà tant a l'espectador que vol riure com a forma d'evasió, com al públic que espera una aposta diferent i original."


DÍDAC CERVERA
El director | DÍDAC CERVERA

Format a l'ESCAC ha dirigit 10 curtmetratges, diversos documentals i una sèrie de TV. Tots els seus projectes han estat distingits tant en festivals nacionals com internacionals. També ha coescrit i codirigit el llargmetratge Els innocents, produït per Escándalo Films, estrenat a Sitges 2013. Com a guionista ha escrit diversos curts i vàries temporades de la sèrie Diarios de viaje.

JOAN SANZ
El guionista | JOAN SANZ

Actor i guionista provinent del sector del doblatge, amb incursions regulars en el cinema, el teatre, la publicitat i la TV. Com a guionista destaquen tres tvmovies produïdes i emeses per Televisió de Catalunya TV3: Cafè&Clixé, Orígens i Temps Afegit. En l'àmbit de la narrativa és autor de la novel·la Vuitena generació i de La sèrie de la teva vida.


volver

Tlf.: 619 726 119 | xavier@dacsaproduccions.com
Productora asociada a
egeda