El proper dissabte 16 de desembre a les 21:35 h., després de les notícies vespre, la Televisió Pública de les Illes Balears, IB3 emetrà el guardonat documental «Espías en la arena. Objetivo España», dirigit per Marta Hierro i Pablo Azorín Williams, una coproducció de Quindrop Produccions amb IB3, TVE i Dacsa Produccions amb el suport de CulturArts GVA Cultura i Esport, Cultura i Patrimoni, Consell de Mallorca, l’Institut d’Estudis Baleàrics i la col·laboració de Filmoteca Española.

Aquest treball narra uns fets, tot just investigats de la història d’Espanya. L’any 1943 un grup de republicans espanyols exiliats al nord d’Àfrica són reclutats per l’Office of Strategic Services (OSS), organització d’intel·ligència nord-americana predecessora de la CIA, amb la col·laboració del Partit Comunista d’Espanya. Poc després desembarquen clandestinament a les costes de Màlaga amb la missió de recaptar informació davant d’una possible invasió alemanya d’Espanya. El documental, que barreja animació, imatge real i d’arxiu, revela la història completa d’aquest tràgic succés, creuant per primera vegada fonts documentals nord-americanes, britàniques i espanyoles.

«Espías en la arena. Objetivo España», ha obtingut els premis al Millor Documental en el SomCinema 2017 de Lleida i al Festival de Cinema Ciutadà Compromès 2017 de València, el Premi del Públic al Festival Memorimage Reus 2017 i una menció especial com Millor Documental de Memòria al Extremadoc Cine Documental 2016.