Comença el rodatge de Mil coses que faria per tu

• Una comèdia romàntica d’embolics dirigida per Dídac Cervera, basada en un argument original de Joan Sanz.
• Protagonitzada per Peter Vives amb la participació especial de Carmen Barrios i completen el repartiment Iris Lezcano, l’humorista PeyuBoris RuizCarles SanjaimeCristina BrondoJordi Vilches i Pep Cortés.
• El rodatge començarà el 15 d’agost a València i finalitzarà els dies 12 i 13 de setembre a Barcelona.

El 15 d’agost arrenca a València el rodatge de Mil coses que faria per tu, opera prima del jove director català Dídac Cervera (Els innocents. Escándalo Films, Sitges 2013) basat en un argument original de Joan Sanz i protagonitzat per Peter Vives (Volare; Barcelona, nit d’estiu). L’elenc compta amb la participació especial de Carmen Barrios (Carmina o revienta) en el paper de mafiosa junt amb Iris Lezcano (Carlos, Rey EmperadorL’alqueria blanca), l’humorista PeyuJordi Vilches (Platillos Volantes, Krámpack), Boris Ruiz (Luna, el misterio de Calenda), Carles Sanjaime (Cinco metros cuadrados), Cristina Brondo (Perdona si te llamo amor) i Pep Cortés (Son de mar).

Mil coses que faria per tu és una comèdia surrealista amb rerefons sentimental i detectivesc que mostra fins a quin punt pot arribar un ésser humà per amor. En Dani (Peter Vives) ha perdut el rellotge de luxe que la seva xicota Mònica (Iris Lezcano) li ha regalat pel seu aniversari. Farta d’aquesta i altres decepcions, la Mònica decideix trencar amb Dani qui, aconsellat per l’Elías, un amic aficionat a la psicologia (Peyu), farà l’impossible per recuperar el rellotge i salvar la seva relació amb la Mònica. Però, el que havia de ser una estratègia fàcil de portar a terme esdevindrà en una història esbojarrada d’embolics amb la policia, mafiosos i un lladre de segona fila, amb bones descàrregues de surrealisme i humor.

«Es tracta d’una comèdia esbojarrada propera al surrealisme i l’absurd que té com a principal referent pel que fa al guió les comèdies de Woody Allen» -explica el seu director, Dídac Cervera-. «Un tipus d’humor que sempre m’ha agradat, molt focalitzat en els diàlegs i les relacions entre els personatges i que en aquest cas hem decidit explotar i portar al límit. Com Annie Hall o Desmuntant Harry, pel·lícules que entren a dintre del terreny del metallenguatge jugant amb els personatges i la càmera. En l’àmbit visual hem agafat com a referent les pel·lícules de Guy Ritchie, comèdies que es desenvolupen en el marc del thriller, com és el cas de RocknRolla, i que entren en un univers molt particular pel que fa al ritme trepidant que tenen, com per l’ús que fan de la càmera i la manera en què construeix els seus personatges. Tots els nostres personatges són neuròtics i maldestres. Començant pel nostre protagonista, Dani, que acabarà envoltat de mafiosos, lladres i policies, que l’allunyaran del seu objectiu inicial: recuperar la seva xicota Mónica.»

La pel·lícula, que finalitzarà el seu rodatge a Barcelona els dies 12 i 13 de setembre, és una producció de la companyia catalana ALHENA PRODUCTION en coproducció amb la valenciana DACSA PRODUCCIONS i la francesa PAPAYE; també ha comptat amb la participació de Televisió de Catalunya TV3 i Televisión Española TVE.

El productor de la cinta, Norbert Llaràs -responsable de títols com Alpha (2012), La dona de l’anarquista (2008), Taxista Ful (2006) o Los cronocrímenes (2007)- defineix Mil coses que faria per tu com «una pel·lícula adient a tots els públics que satisfarà tant a l’espectador que vol riure com a forma d’evasió, com al públic que espera una aposta diferent i original.»